نظرسنجی

عملکرد شورای ششم دوگنبدان را تا کنون چگونه ارزیابی می کنید؟
19. مهر 1401 - 13:42
"خدنگ" از مار و عقرب تغذیه می کند، کشاورزان از خدنگ ها مواظبت می کنند و به آنها آسیب نمی زنند اما در مناطق پرورش طیور خدنگ آفتی بزرگ تلقی می شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،خدنگ‌ها جانورانی هستند که معمولا از حشرات خرچنگ‌ها، کرم خاکی، مارمولک، مار، پرندگان و جوندگان تغذیه می‌کند.این موجود در شکار مار بی نظیر است، زیرا در مقابل زهر مار مقاوم است؛ دلیل این موضوع این است که گیرنده‌های عصبی استیل کولین در سیستم عصبی آن‌ها به گونه‌ای است که زهر مار به آن نمی‌چسبد.

خدنگ بزرگ جثه‌ای کوچک‌تر از سمور ولی به شکل موش دارد. پوزه کشیده،‌ نوک تیز و چشم‌ها کوچک‌اند. گوش‌های گرد و کوتاه آن کمی از بین موها بیرون می‌آید. دم بلند و پرمو، دست و پا کوتاه با ناخن‌های بلند، قوی و جمع‌نشدنی، موها زبر و بلند، رنگ پشت گندمی، متمایل به حنایی، سر و دست و پا حنایی پررنگ و زیر شکم سفید است. معمولاً حلقه‌ای پهن و سفید در نزدیک پوزه مشاهده می‌شود.

خدنگ معمولا در نزدیکی انسان زندگی می کند.این جانور  ۳۶ تا ۴۵ سانتیمتر طول دارد خدنگ به راحتی از دیوار و درخت بالا می رود و شکارچی بسیار سریعی به شمار می رود.این جانور از گِل گریزان است و در مناطق گل آلود راه نمی رود.

خدنگ می تواند کاملا در سطح زمین بخوابد تا کمتر دیده شود.خدنگ روز فعال است و به صورت گروهی زندگی می کند.این جانور همه چیز خوار است، هیچگونه فصلی برای جفتگیری نمی شناسد و در تمام فصول سال به جفتگیری و زاد و ولد می پردازد.

خدنگ به آرامی و بدون سرو صدا حرکت می کند و می توانند روی پاهای خود بایستند و اطراف را نگاه کنند.این جانوران دشمن اصلی مارها به شمار رفته و در مناطقی که جمعیت مارها رو به افزایش است در طبیعت رهاسازی می شود، خدنگ از خرچنگ نیز تغذیه می کند.

خدنگ بزرگ در ایران تنها در نواحی جنوبی کشور زندگی می‌کند که یکی از زیستگاه‌های این جانور در مناطق گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد است،خدنگ ها به صورت گروهی زندگی می کنند و پیوند خانوادگی بسیار قوی دارند. لانه خدنگ دارای چندین سوراخ با فاصله های متفاوت است و به صورت گروهی و یا تکی به شکار می روند.

مهمترین عامل کم شدن جمعیت خدنگ ها انسان است. به دلیل اینکه خدنگ از مار و عقرب تغذیه می کند کشاورزان از خدنگ ها مواظبت می کنند و به آنها آسیب نمی زنند اما در مناطق پرورش طیور خدنگ آفتی بزرگ تلقی می شود.

 

انتهای پیام/

 

تصاویر تکمیلی: 

نظرات کاربران

تازه های سایت

پربازدیدها