نظرسنجی

عملکرد شورای ششم دوگنبدان را تا کنون چگونه ارزیابی می کنید؟
17. خرداد 1398 - 9:55
تاجگردون:الان مشکل اصلی در این شهرستان همان مشکل بیکاری است،حالا نسخه ما مهم است که مدیران ما چه طوری این مسائل را برای دوستان تشریح کنند با حلوا حلوا گفتن دهن شیرین نمی شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،نشست تدوین نقشه راه توسعه اشتغال و کسب و کار شهرستان های گچساران و باشت با حضور نماینده گچساران و باشت درمجلس، فرمانداران، مدیران کل و جمعی از کارشناسان و کارآفرینان برجسته کشوری در سالن جلسات فرمانداری گچساران برگزار شد.

در این نشست رضا برزگر ،نماینده شرکت مهپا با بیان اینکه احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر یکی از موضوعات مهم پدافند غیرعامل است که در دولت‌های مختلف به این موضوع پرداخته شده است، اظهار کرد: برق یکی از مهمترین زیرساخت‌های حوزه‌های دیگر به شمار می‌رود.

 برخورداری از منابع انرژی

وی با اشاره به اینکه ایران از لحاظ برخورداری منابع مختلف انرژی یکی از غنی‌ترین کشورهای جهان به شمار می‌رود، افزود: کشور ایران علاوه بر وجود منابع گسترده سوخت‌های فسیلی و تجدیدناپذیر نظیر نفت و گاز دارای قابلیت فراوان انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله باد، خورشید، زیست توده و زمین گرمایی است.

برزگر ادامه داد:در سال‌های اخیر خرید تضمینی برق تجدیدپذیر به‌صورت ۲۰ ساله و با قیمت‌های مصوب، موجب جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به این حوزه شده است، در برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور ساخت 26 هزار مگاوات نیروگاه جدید برنامه ریزی شده است که 16هزار مگاوات آن با تبدیل نیروگاه های گازی موجود به سیکل ترکیبی، سه هزار مگاوات آن با ساخت نیروگاه های تولید پراکنده،و پنج هزار مگاوات دیگر آن با ساخت نیروگاه های تجدیدپذیربادی (خورشیدی) تامین می‌شود.

رئیس هیئت مدیره شرکت مپها با بیان اینکه موضوع تولید گاز گلخانه‌ای از زمان ریاست جمهوری مرحوم آیت الله رفسنجایی این طرح در دولت به تصویب رسید، اظهار کرد: این طرح به منظور استفاده کمتر از انرژی‌های فسیلی تجدیدناپذیر و تولید انرژی گلخانه‌ای به تصویب رسید.

وی اظهار کرد: وزارت نیرو با تسهیل قوانین و شیوه های سرمایه گذاری در بخش خصوصی، خرید تضمیمی برق تولیدی انرژی های خورشیدی توسط شرکت توانیر در قالب قرارداد۲۰ ساله از جمله گام‌های مهمی برای افزایش سهم انرژی های تجدیدپذیردر کشور برداشته شده است.

اشتغالزایی مددجویان کمیته امداد

وی به واگذاری پنل‌های خورشیدی برای ایجاد اشتغالزایی مددجویان کمیته امداد اشاره کرد و گفت: واگذاری پنل‌های خورشیدی به مددجویان علاوه برای تولید انرژی پاک موجب توانمندسازی و درآمدزایی خانوار‌های زیرپوشش این نهاد می‌شود.

برزگر ادامه داد: بر اساس این طرح هر پنل خورشیدی ظرفیت تولید ۵ کیلو وات در ساعت برق را دارد که در مجموع ۹ هزار کیلو وات ساعت برق به صورت سالانه تولید می‌شود،این پنل‌ها به خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد واگذار می شود و وزارت نیرو نیز به مدت 20 سال برق تولیدی را به صورت تضمینی خریداری می‌کند.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون 2 شرکت آلمانی در خوزستان در حال ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی هستند، گفت: 280 هکتار زمین با سرمایه‌گذاری 100 میلیارد تومان برای راه‌اندازی نیرگاه خورشیدی در بهبهان راه‌اندازی می‌شود.

طرح مزرعه خورشیدی اراضی گچساران

وی با بیان اینکه طرح ایجاد استفاده از انرژی پاک در این شهرستان اجرا می‌شود، اظهار کرد: طرح مزرعه خورشیدی اراضی گچساران به زودی عملیاتی می‌شود که با اجرایی شدن این طرح موجب اشتغالزایی 3500 نفر به طور مستقیم می‌شود.

برزگر با بیان اینکه این طرح با مشارکت شرکت فونسیک آلمان برای تولید برق احداث می‌شود، خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح در مراحل اولیه نیاز به 70 مگا وات انرژی برق است.

در ادامه این نشست نیز داود عبدالهی نماینده شرکت گیتی پسند اظهار کرد: ایران یکی از کشور‌های تولیدکننده و پرورش‌دهنده عسل است و علی‌رغم ظرفیت‌های فراوانی که برای توسعه زنبورداری در کشور وجود دارد، اما به دلیل وجود برخی مشکلات نتوانسته به جایگاه مطلوب در صادرات دست یابد.

وی با بیان اینکه شرکت گیتی پسند با بیش از 34 کارخانه و دارای 12 هزار نیرو در حال فعالیت است، گفت:با حمایت مجموعه شرکت گیتی پسند هفته گذشته تفاهم‌نامه پایانه صادراتی عسل در شهرستان خوی منعقد شد.

ایجاد پایانه صادراتی عسل درگچساران

 عبدالهی با بیان اینکه شهرستان خوی دارای 200 کندوی عسل است، گفت: هم‌اکنون بیش از 17 هزار کندوی عسل در گچساران در مناطق مختلف از جمله بابا کلان، بن پیر، امام زاده جعفر و تلخاب شیرین مناطق عمده پرورش زنبور در این شهرستان است.

 این سرمایه‌گذار بخش خصوصی با اشاره به اینکه پایانه صادراتی عسل به خارج از کشور در شهرستان گچساران راه‌اندازی می‌شود، گفت: در مرحله اولیه تعداد 20 هزار کندوی عسل در جهت راه‌اندازی پایانه صادراتی عسل در این شهرستان شکل خواهد گرفت و تا 3 سال آینده این تعداد کندو به 150 هزار کندوی عسل خواهد رسید.

عبدالهی با بیان اینکه 17 سال است که در حوزه کشاورزی در شهرستان‌های مختلف در حال فعالیت هستیم، افزود: بیش از 60 پروژه بزرگ در سطح کشور در زمینه کشت و برداشت محصولات کشاورزی انجام گرفته است.

وی با اشاره به اینکه بزرگترین مزرعه کشت گیاهان دارویی به صورت ارگانیک در کشور توسط شرکت گیتی پسند اجرا شده است، گفت: در حال حاضر اسانس گل محمدی به قیت 120 میلیون تومان به کشورهایی اروپایی به فروش می‌رسد.

عبدالهی با اشاره به اینکه پروژه‌های مختلفی در حوزه کشاورزی در مناطق مختلف کشور با مشارکت بخش خصوصی اجرا شده است، گفت: افزایش تولیدات ماهی از جمله ماهی کپور از 3 تن به 60 تن در شهرستان دزفول از دیگر اقدامات این شرکت به شمار می‌رود.

عبداللهی بابیان اینکه شهرستان گچساران ظرفیت تولید عسل و صادرات آن به خارج از کشور را دارد، گفت: عسل تولید شده در این شهرستان دارای خواص دارویی است ،شهرستان گچساران به دلیل دارا بودن گونه های درختی مختلف مانند کنار ،مکان‌های خوبی جهت پرورش زنبور عسل در این شهرستان به شمار می‌رود.

درادامه این نشت نیز غلامرضا تاجگردون ،نماینده گچساران و باشت در مجلس گفت:تشکر آقای خوانپایه فرماندار گچساران در آخر جلسه از آقای صیدالی و نوروزی حاوی دو نکته است و اینکه هر دو عزیز پول دارند یکی مدیرعامل نفت و گاز است و دیگری هم رئیس برنامه و بودجه استان و این یعنی اینکه پول ارزش است.

برای تفریح نیامده ایم

وی افزود:در این نشست چند گروه حضور دارند و دوستانی که به این شهرستان آمده اند اولا برای تفریح نیامده اند آنهم در این هوای گرم،مدیران محترم هم درست در وسط تعطیلات هم آمده اند پس با این هدف آمده اند تا کاری انجام بشود.

ضعف داریم و بایدهم بپذیریم

تاجگردون تصریح کرد:دوم اینکه گروهی نیز آمده اند که یک گروه از دانشگاه تهران هستندو از بهترین مرکز مطالعات کارآفرینی ایران که هم از نظر تجربه و هم نظر علمی بالا هستند،پس وقتی در مسئله کارآفرینی و بیکاری مشکل داریم پس این مسئله نشان می دهد که حتما ضعف داریم و بایدهم بپذیریم.

وی تصریح کرد:چند جلسه در خدمت این عزیزان بوده ایم و بحث هایی داشته ایم که این جامعه بیکار با محدودیت منابع ،نیاز به ایده های جدیدی دارد و درکنار این مجموعه نیز یک گروه کارآفرین هم که در جاهای دیگر هم کار کردند و می توانند سرمایه بیاورند و هم می توانند سرمایه جمع کنند در جمع ما هم حضور دارند.

نسخه ما مهم است

نماینده گچساران و باشت افزود:پس باید ظرفیت ها را به خوبی نشان دهیم و یک گروه هم باید برایمان نسخه بدهند حالا نسخه ما مهم است که مدیران ما چه طوری این مسائل را برای دوستان تشریح کنند که مشکلات حوزه شهرستان چگونه است ، به هر حال ظرفیت های ساختاری در این شهرستان وجود دارد.

وی گفت:وقتی بدنبال تخصیص آب سد چمشیر بودیم حدود 60میلیون متر مکعب برای اراضی کشاورزی و حدود 60میلیون متر مکعب هم برای صنعت تخصیص داده شد که معاون وزیر نیرو در این خصوص به بنده گفت"که تبریز با این همه صنایع  کل تخصیص آبی که دارد 70میلیون متر مکعب است".

تاجگردون تصریح کرد:الان با این وضعیت به طور مثال سنگ آهن گل گهر و یا واحده های پیرامونی اش از خلیج فارس هزار کیلومتر خط لوله می کشند و متر مکعبی 15هزار تومان آب را انتقال می دهند ،اما در این شهرستان برای صنعت و سرمایه گذار مبلغ بسیار ناچیزی است.

بازدهی مثبت برای سرمایه گذاری

وی افزود:در کشور و در بخش کشاورزی بازدهی مقیاس منفی دارد و درحوزه انتخابیه بنده بازدهی مقیاس در کشاورزی منفی نیست،به طور مثال در این حوزه در هر هکتار حدود 4تن برداشت داریم یعنی بازدهی مقایس برای سرمایه گذاری مثبت است.

جوان معترض به تاجگردون

تاجگردون اظهارکرد:الان مشکل اصلی در این شهرستان همان مشکل بیکاری است،بیکاری در شهرستان و استان دو وجه دارد یک وجه اصلی اینکه در مناطق نفتخیز که خیلی موثر است همان فرهنگ کار است،چند روز پیش یک جوان جویای کار معترض خیلی با تندی با بنده صحبت کرد که بنده همان جوانی هستم که 4سال پیش گفتی که بیلت را بردار و برو در زمین کشاورزی ات کار کن و آب آوردم روی زمینت و برو کار کن.

نگهبانی شرکت نفت و گاز

نماینده گچساران و باشت افزود:گفتم همین الان هم همین حرف را می زنم، اما این جوان دنبال حراست شرکت نفت برای نگهبانی بود،یعنی جوان اگر فوق لیسانس و دکترا هم داشته باشد می خواهد برود نگهبانی شرکت نفت؟،اینکه 7هزار هکتار زمین را از دیم به کشاورزی تبدیل کنیم حدود 3هزارشغل ایجاد خواهد شد اما باید فرهنگش هم شکل بگیرد.

وی گفت:واقعا چه طور از این دستگاهای اجرایی کار بکشیم که جوانان را به این سمت ببریم به طور مثال تولید نفت گچساران 600هزار بشکه دروز است و حدود 7هزار و 400نیرو در شرکت نفت هم کار می کنند ،اگر این آمار تولید نفت هم کاهش پیدا کنند باز همین نیروها خواهند بود ،به هر حال ظرفیت اشتغال همین است.

 تاجگردون تصریح کرد:سازمان برنامه و بودجه باید زحمت بکشند و اطلاعات و منابع را در اختیار عزیزان سرمایه گذار قرار دهند،ظرفیت های خوبی در گچساران وجود دارد و افرادی باید این عوامل را اجرا ،نظارت و پایش کندو اولا سازمان برنامه وبودجه در دادن اطلاعات دقیق به آنهایی که می خواهند در این زمینه کار کنند ،خساست به خرج ندهد.

با حلوا حلوا گفتن دهن شیرین نمی شود

وی افزود:با حلوا حلوا گفتن دهن شیرین نمی شود و چند وقت پیش در جلسه ای در خدمت شما عزیزان بودیم ،الان همین عربستان سرمایه گذاری عظیمی کرده است که اگر نفت هم نباشد مثلا بتواندبرق دنیا را تامین کند،امروز هم هر چه قدر در کشور کار بشود ،بازهم کار وجود دارد.

تاجگردون گفت:خواهشی هم دارم که مدیران دستگاه های اجرایی در پیشبرد این اهداف همکاری کنند ،بحث تامین منابع مالی در این خصوص هم بسیار مهم است،در شهرستان های گچساران و باشت ظرفیت های لازم وجود دارد که باید بهره کافی را برد.

وی افزود:اما جلسات بعدی در این خصوص، امیدوارم که جلساتی باشد برای فرهنگ سازی با جوانان،فنی حرفه ای، اداره کار و برنامه و بودجه همه پای کار بیایند و آن نسخه های اشتغالی که می توان عملی کرد برای جوانان تشریح کنند و این سرعت عمل بالاتری را می طلبد.

راه بسته نیست

تاجگردون گفت:به هرحال بازدهی باید بیشتر از این موارد افزایش پیدا کند از منابع و سرمایه ای که در اختیار داریم و راه هم بسته نیست برای هر سرمایه گذاری،هر سرمایه گذاری هم که اینجا بیاید همه مدیران هم پای کار هستند و تلاش خواهیم کرد که سرمایه پاک را  قدربدانیم و خدمتی برای جوانان عزیزمان انجام دهیم.

درادامه این نشست 4ساعته "تدوین نقشه راه توسعه اشتغال و کسب و کار"در شهرستان های گچساران و باشت نیز تفاهم نامه چند منظوره ای فیمابین برخی ادارات کل و فرمانداران به منظور تخصیص اراضی مورد نیاز جهت سرمایه گذاری چندین شرکت معتبر از جمله مپها،گیتی پسند،بهین کود "در سطح این دو شهرستان منعقد شد.

براساس این تفاهم نامه که بین شرکت‌های معتبر ملی، اداره کل جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری، صنعت معدن و تجارت ،میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، محیط زیست،صندوق کارآفرینی امید،فنی و حرفه ای،اداره تعاون ،کارو رفاه اجتماعی،شرکت توزیع نیروی برق، منابع امورآب و سایر دستگاه‌های اجرایی بسته شد در زمینه کشت گیاهان دارویی، انرژی های پاک،ایجاد مزرعه خورشیدی،تولید انواع کودهای آلی و ارگانیک،تولید عسل های ارگانیک صادراتی سرمایه گذاری خواهد شد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص نیز گفت: اجرای طرح‌های زنبورداری در قالب ۲۰ هزار کلنی در مناطق حفاظت شده خامی، دیل و کوه سرخ به صورت کارگاهی، اجرای گیاهان دارویی یکجا کشتی در قالب اجاره به کشاورزان در سطح ۵۰۰ هکتار، کارخانه بسته بندی مرکبات، کارخانه‌های آبلیموگیری، کاشت و ذخیره گونه‌های علوفه‌ای از مهمترین برنامه‌های به تفاهم نامه رسیده با این شرکت های بزرگ است.

زمینه سازی ایجاد اشتغال د رگچساران و باشت

الیاس تاج الدینی افزود: کارشناسان این شرکت به صورت میدانی از ظرفیت‌های اقتصادی مغفول مانده در گچساران و باشت به صورت میدانی بازدید کردند و ان شاءالله این تفاهم نامه بتواند در کمترین زمان ممکن وارد فاز اجرایی شود و زمینه ساز ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری در ۲ شهرستان را فراهم کند.

شهرستان‌های گچساران و باشت با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت در جنوب کهگیلویه و بویراحمد با ظرفیت سالیانه ۲.۵ ملیارد متر مکعب توان ذخیره سازی آب از طریق سد در حال بهره برداری کوثر وسد در دست اجرای چمشیر که مراحل پایانی ساخت آن است، داشتن بیش از ۵۰۰ هزار هکتار جنگل و مرتع، نزدیکی به بنادر جنوبی کشور برای صادرات، داشتن فرودگاه ، منابع عظیم نفت و گاز و پتروشیمی و نیز قابلیت‌های گردشگری به عنوان بهشت سرمایه گذاری و کارآفرینی در کهگیلویه و بویراحمد محسوب می‌شود.

انتهای پیام

 

تصاویر تکمیلی: 

نظرات کاربران

تازه های سایت

پربازدیدها