نظرسنجی

عملکرد شورای ششم دوگنبدان را تا کنون چگونه ارزیابی می کنید؟
4. مرداد 1397 - 10:28
تاجگردون گفت:مهم ترین صنعت گچساران پتروشیمی است که در سند توسعه ملی تنها مصوبه موجود مربوط به پتروشیمی گچساران است که کار نیز به خوبی پیشرفت رفت یک روز ی۵۰ یا ۶۰ نفر کار می کرد اما امروز ۱۰۰۰ نفر کار می کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،آنچه درادامه می آید گزیده ای از سخنان غلامرضا تاجگردون،نماینده گچساران و باشت درمجلس درگفت و گو با روزنامه امید مردم است.

با سپاس از وقتی که در اختیار ما گذاشته اید، از ابتدای شروع به کار نمایندگی خود و وضعیت حوزه انتخابیه تان در آن زمان بگویید؟

استان کهگیلویه و بویراحمد توسعه نیافته بود و مشکلات زیادی داشت و درحوزه گچساران و باشت مسائل خاص تر بود. چون اینجا نفت و گاز را داشت، ساختار فرهنگیش فرق می کرد، از منظر اقتصادی و زیرساختی عقب مانده  و از ظرفیت های آن نیز استفاده مناسب نشده بود. در حالی که می توانست توسعه یافته باشد.ساختار فرهنگی گچساران دارای تنوع فرهنگی و تاریخی بود و مردم و سیاسیون با این موضوع زندگی می کردند و حتی با آن سیاسی رفتار می کردند.

می گویند در کارها خیلی دخالت می کنید؟

هر چند برخی از مسائل به نماینده بر نمی گردد  اما بخاطر همین محرومیت  مهم است در مناطقی مثل کهگیلویه و بویراحمد یا گچساران،  یک نماینده باید بیش از ظرفیتیش وقت بگذارد و پیگیری مستمر داشته باشد و همین امر باعث می شود که خیلی ها احساس کنند این اسمش دخالت است. من هم لازم بود برای حوزه انتخابیه ام از تجربیات خودم استفاده کنم.

بعضا سیاسیون و رسانه ها می گویند با آمدن شما، بخش زیادی از مسئولیت ها و مدیریت ها در استان به گچسارانی ها رسید، چیزی که پیش از معمول نبود؟
مردم گچساران و باشت شعار جدایی از استان را سر می دادند و این اولین چالش بود. یا باید با شعار همراهی می کردم و یا آن را تغییر می دادم. اولین موضوع این بود که استان آرام شود که مردم احساس آرامش کنند .  مسئولین استان نیز با ما همراهی کردند و بچه های گچساران و باشت در استان در حوزه های مختلف مسئولیت گرفتند و این امر باعث شد تا این فضا در استان درست شد و این مهم ترین کاری بود که صورت گرفت.

 اولویت های شما برای توسعه گچساران و باشت چه بود؟

ما ابتدا به سمت استفاد از ظرفیت ها و پتانسیل ها رفتیم اما کم کم جرقه های بمب بیکاری در استان و گچساران به تبع کشور راه افتاد و من هم به علتی که تجربیات و اطلاعاتی داشتم دانستم که این موضوع خاصی است . یک وقتی سیل می آید و طرف با سیل روبرو نمی شود و به کوه می زند اما یک وقتی سیل می آید و فرد در مقابل سیل می ایستد من آمدم در شکم سیل.

من بیشتر از دیگران می دانستم که این سیل چیه، چه در کشور ، چه در استان و چه در شهرستان و این را با تمام وجودم لمس می کردم و می کنم. اما در وسط این سیل ایستادم و مقاومت کردم و درد سیل را چشیدم و در نرفتم و برای مقابله با این موضوع فکر کردم که چگونه باید با این موضوع روبرو شویم . بنابراین در دور اول شروع به اعتماد سازی و سپس تلاش کردم جایگاهم را در مجلس، جایگاهی قرار دهم که بتوانیم کاری انجام دهم. دولت و مجلس اعتماد کردند و جایگاهی پیدا کردم.

در استان بیشتر دعوا سر این بود که شما اصولگرایید یا اصلاح طلب؟

خب بله، در سطوح پایین تر در استان و شهرستان، سیاسیوون این موضوع را درک نمی کردند از چپ و راست یکی می گفت اصولگراست یکی می گفت اصلاح طلب است و هر کسی چیزی می گفت. در تهران نیز می گفتند، در موضوعاتی که اظهار نظر می کردم اصولگراها می گفتند خیلی از ما اصولگرا تر است یا در موضوعی دیگر اصلاح طلبان چیزی می گفتند اما من یک چارچوبی برای خودم داشتم.

برگردیم به اولویت های توسعه گچساران و باشت، در دور اول چه برنامه هایی طرح کردید، چه نتیجه ای حاصل شد؟

در دور اول، فضای ساختاری، اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و مدیریتی را اصلاح کردیم چرا که وضعیت شهر خیلی مناسب نبود و ناامیدی شدیدی وجود داشت. وضعیت در همه بخش ها از روستاها گرفته تا خود گچساران و باشت خوب نبود و من هم چندان امیدی نداشتم اما خدا کمک کرد و خیلی از این مشکلات رفع شد.

قیمت زمین در شهر دوگنبدان با روستاهای اطراف  یکی بود و مثلا کسی که نگاه می کرد هزینه ساخت خانه در خان احمد با گچسارن یکی است،به جای خان احمد در گچساران خانه می ساخت و مهاجرت می کرد لذا روستا تخلیه می شد و به شهر اضافه می شد اما دارایی مردم تغییر نمی کرد. ما روز اول گفتیم باید این وضعیت اصلاح شود و ثروت مردم ارزش پیدا کند . ما در شهر و روستا کار کردیم و این کار باعث افزایش ارزش دارایی و ثروت مردم در شهر و روستا شد.

چه کاری؟

پروژه طرح کردیم، پروژه ملی تعریف کردیم و وارد کار شدیم. من متوجه شدم که خیلی از این منابعی که به استان می آید، باید قانونش را اصلاح کنیم چرا که خیلی از آنها در استان ما قابل اجرا نیست بنابراین من در ذهن خودم برنامه نوشتم و طراحی کردم که قانون ها اجرایی تر باشد و کاری کاربردی تر انجام دهیم، خوب اول زیرساخت را مشخص کردیم. دکتر نوبخت هم در شورای برنامه ریزی استان گفت که فکر نکنید که این پولها را باد آورده در استان و شهرستان.

در نطقم در مجلس هم گفتم من از استانی هستم که اگر چشمانت را ببندم و به کهگیلویه و بویراحمد بروی، متوجه خواهی شد که به استان کهگیلویه و بویراحمد وارد شده ای ولی حالا وقتی از حوزه من خارج بشوی متوجه می شوید که از حوزه گچساران و باشت خارج شده ای.  این احساس از هر طرف حوزه انتخابیه من قابل مشاهده است به طرف بهبهان یا به طرف پل بریم و واقعا آرامش در این مسیر ها وجود دارد و تا پایان سال هم به امید خدا از پل بریم تا پل خیرآباد چهار بانده خواهد شد. این کار کمی نیست و قبلا تنها ۵ کیلومتر چهاربانده داشتیم که تا پلیس راه بود .

در حوزه فرهنگی هم کاری انجام داده اید؟

به غیر از پارک قدیمی شهر گچساران یک متر فضای ورزشی و فرهنگی در شهر دوگنبدان وجود نداشت، محله سادات، رادک، لبنان، اصلا چیزی نداشتند. مردم برخی مناطق، مردمی فقیر بودند، چه گناهی کردند که چیزی نباید داشته باشند. هر وقت به گچساران می آیم، یکی دو شب به این محله ها می روم. در دویست سیصد متر، شبی دویست بچه بازی می کند. من مطمئن هستم این نسل با نسل قبل و بعدشون فرق خواهد کرد. نسلی که به آنها هنر، کتاب، موسیقی و مجسمه سازی آموزش داده می شود، فردا آلوده نمی شود. هیچ هنرمندی تروریست نیست، هیچ هنرمندی توزیع کننده مواد مخدر نمی شود.

در محلات بافت فرسوده گچساران، کارهای خوبی انجام شده یا می شود، لطفا توضیح دهید؟

بله، رادک به سمت فنی و حرفه ای از بن بست نجات یافت . آنجا یک مدرسه ای بود که کنارش چند درخت بود، یه روز که رد شدم دیدم چند دختر و پسر نشسته اند و مواد می کشند و این زجرم می داد. مردم هم نگران بودند.  خوب مسیر باز شد . مجموعه فرهنگی احداث شد و همون جا گفتم وقتی بچه ها از آنجا رد می شوند، آدم معتاد می بینند یا ورزشکار؟ این چقدر فرق می کند؟ همان جا الان یک زمین فوتبال، یک کتابخانه و یک مجتمع فرهنگی احداث شده و دیگر وقتی بچه ها از آنجا رد می شوند،دونفر را می بینند که یا ورزش می کند یا کتاب می خواند.

یا همین وضعیت در محله سادات وجود داشت. وضعیت خانه های مخروبه در محله سادات، لبنان، رادک و کیامرثی خیلی بغرنج بود من در این زمینه با بسیاری از وزرا و روسای قوا و معاونین و سایر مسئولین صحبت کردم . از آقای زنگنه ۱۴ میلیارد تومان پول گرفتم و در یکسال، ۲۸ فضای ورزشی در شهر روستا ساختم . وقتی امروز به روستایی می رویم، جوانی دعوا و اعتراض می کند که چمن مصنوعی ما لامپ ندارد که شب بازی کنیم و حالا کسی اعتراض نمی کنه که چمن ندارد .

در بیدک، بهره عنا، کتا، باشت، سرآبننیز، منصورآباد، بوستان و محلات سادات، رادک، لبنان، صد و هشت دستگاه، کارکنان و پانصد دستگاه این پروژه ها اجرا شد و بعد از اتمام این پروژه ها دوباره به وزیر گفتم که زنان ما فضای ورزشی ندارند و ۱۴ میلیارد تومان دیگر برای بانوان گرفتم، استخر مخصوص بانوان در گچساران و در باشت، سالن ورزشی سرآب ننیز، سالن ورزشی ناصرآباد و لیشتر با این اعتبار اجرا شد.

در این  شهر سینما نداشت و امروز بزرگترین مجتمع فرهنگی دارد ساخته می شود سینما ساخته می شود سه کتابخانه را از بانک پاسارگاد گرفتیم ساخت افتتاح شد من اصلا نرفتم اینها کارهای زیر بنایی فرهنگی بود که انجام شد . البته این کارها به سادگی صورت نگرفت و گاهی نیز با مخالفت هایی نیز روبرو می شد اما ما متعقدیم که اگر توپ به خانه ای کسی برود بهتر از آن است که سرنگ برود. تغییر فرهنگ زمان بر است و نیازمند تغییر نسل است .

من برای نسل فعلی نمی توانم کاری کنم باید برای نسل بعدی فکری بکنیم. در آغاز همراهی کم بود اما  حالا همراهی خیلی خوب شده است. نرمندان گچساران خیلی خوب دارند کار می کنند اما کافی نیست و باید زیرساخت های برای فعالیت آنها بیشتر فراهم شود. در زمینه فرهنگی سخت افزاری و زیرساختی خوب کار شد اما نرم افزاری زمان بر هست و نیازمند توجه بیشتر است

بهبود وضعیت اقتصادی در کنار شرایط فرهنگی نیز مهم است در این زمینه چه شد؟

یکی از پتانسیل های مهم گچساران کشاورزی بود که علیرغم داشتن آب و زمین کافی اما از ظرفیت های آن استفاده کافی نمی شد و بیشتر به کشت دیم اختصاص داشت. در صورتی که کشت آبی سودآوری چهار برابری داشت ما حدود ۱۶ هزار هکتار زمین داشتیم که باید برای آنها آب تامین می کردیم و این کار را کردیم که امروز دیگر  تقریبا سیستم آبیاری تمام اون زمین ها یا بهره بردرای رسیده یا شروع شده است.

فاز یک امامزاده جعفر ۳۵۰۰ هکتار بهره برداری شد. فاز دو  امازاده جعفر و خان احمد ۳۵۰۰ هکتار است که شروع شده است که سال بعد افتتاح می شود ۴هزار هکتار در دشت باشت که هفته گذشته کلنگ خورد هزار هکتار دشت مور ۲۵۰۰ هکتار در دشت لیشتر ۶۰۰ هکتار بابا کلان ۲۵۰ هکتار دژ سلیمان ۴۰۰ هکتار چاه تلخ باشت ۱۵۰ هکتار منطقه دیل است . این تحولات می تواند وضعیت زندگی و درآمد مردم را متحول کند اما  چقدر پول می خواهد تا این کارها انجام شود هزینه هر هکتار زمین که آبیاری شود ۵۰ میلیون تومان است و خودتان محاسبه کنید  در کل چقدر در این بخش هزینه شده یا می شود  و این پول با ایده آمده است و خرج زمین های مردم شده است .

 گچساران تا بیست سال دیگر مشکل آب شرب ندارد؟

وقتی نماینده شدم آب شرب گچساران از سد کوثر تا اول شهر آمده بود ولی وصل نشده بود. فاضلاب انجام نشده بود. اولین کاری اکه انجام دادیم این طرح را احیا کردیم و نزدیک ۵۰ میلیارد تومان خرج کردیم تا آب شهر دوگنبدان وصل شد و باید کل شهر را از سد کوثر تغذیه می کردیم تا الان آب گچساران از دشت امامزاده جعفر می آمد و به همین جهت آب بسیای از مناطق از جمله تلخاب شیرین، جهان آباد ،ناصر آباد و…  قطع  و چاهها خشک شده بود چون رمق این چاهها کشیده شده بود. چاههای دشت امامزاده جعفر را تعطیل کردیم یکی از چاههای امامزاده جعفر را برای شرب مردم منطقه در نظر گرفتیم و باید چاههایشان احیا شود تا کنون آب دشت امامزاده جعفر گیر مردم شهر می آمد و آب شهر به بندر می رفت و گیر ما نمیامد. هر چند که در امسال که خشکسالی کم آبی معضل شده است اما شهر گچساران علیرغم کل کشور مشکل آب شرب ندارد چون از ۵  سال پیش ما به فکر بودیم ما در دوگنبدان قطعی آب نداریم و تا بیست سال دیگر هم مشکل آب نداریم . ما در بخش فاضلاب دوگنبدان ۷۰ تا ۸۰ میلیارد تومان هزینه کردیم و حدود هشت هزار انشعاب فاضلاب ایجاد شد .

کارهای ما به همین جا ختم نشد ، ۱۰۰ درصد روستاهای گچساران گازرسانی شده است. هر چند که هزینه گازرسانی به برخی روستاها از نرم کشوری و استاندارد خیل بالاتر بود اما باید این کار انجام می شد و الحمدالله انجام شد. در زمینه جاده های ارتباطی گچساران که دیگر خودتان می بینید چه اتفاقی افتاده است و چه طرح هایی در حال اجراست و ان شاالله با بهره برداری از پروژه های جاده سازی در این منطقه ، گچساران در آینده از محورهای استراتژیک کشور در زمینه حمل و نقل خواهد بود .

مهم ترین صنعت گچساران پتروشیمی است که در سند توسعه ملی تنها مصوبه موجود مربوط به پتروشیمی گچساران است که کار نیز به خوبی پیشرفت رفت یک روز ی۵۰ یا ۶۰ نفر کار می کرد اما امروز ۱۰۰۰ نفر کار می کنند. و اینها همین بچه های منطقه هستند که از بیکاری نجات پیدا کردند و نانی برای خودشان و خانوادشان پخته شده است.

اما خانمی که در بیمارستان بی بی حکیمه کار می کرد به من زنگ زد که فقط طرفدار دارای خودت سر کار رفتند ازش پرسیدم که الان شما که تو بیمارستان بی بی حکیمه کار می کنی از فامیلای من کسی هست گفت نه ولی طرفدارات هستند. گفتم مگر شما به من رای ندادی گفت چرا  گفتم تو حوزه ای که ۸۰ درصد به من رای دادن هرکس سر کار برود طرفدار من بوده است . من نگاه قومی و طایفه ای نداشته وندارم مثلااز ۱۴۰ نفری که در شرکت نفت به کار گرفته شدند ۲۲ نفر ترک بودند.

در دوره من ۴ تا ۵ هزار شغل ایجاد شد. در پتروشیمی چه کسانی کار می کنند می گن طرفدارای تاجگردون. طبیعی است وقتی مردم می بینندکار انجام می شود پیگیری می کنیم فشار می آوریم همه مردم طرفدار من هستند ، چه آنهایی که به من رای دادند و چه آنهایی که ندادند.  برای من فرقی نمی کند ما می خواهیم کار و اشتغال ایجاد شود و بچه های مردم بیکار نباشند حالا هر کسی سر کار برود مهم نیست . من به این موضوعات کاری ندارم . ۱۴۰ نفر یعنی ۱۴۰ خانواده از بیکاری نجات پیدا کردند و برای من مهم نیست که کی باشد و از کدام طایفه. به من رای داده باشد یا نداده باشد.

یا در بحث بیمارستانها هیچکس نمی گوید که دستت درد نکنه که مثلا بیمارستان مادر و کودک راه اندازی شده است ۵۰ یا ۶۰ نفر رفتند سرکار . به این فکر نمی کنند که شبی ۱۰۰ تا مریض اینجا می خوابد . یا چقد از هزینه های رفت و آمد مردم به شهرهای همجوار کاهش یافته است ۱۶۰ تخت بیمارستان داشتیم تا سال آینده ۴۶۰ تخت خواهیم داشت استاندارد کشوربه ازای هر صد هزار نفر شاخص ۱٫۷ می باشد اما در گچساران به رقم ۲٫۷ می رسد و بالاترین رتبه کشوری از لحاظ تخت بیمارستانی را دارا می شود و این ها زیرساخت هایی که باید آماده می شود و با این طرح ها کار و پول می آید. شرکت نفت نیز در این مدت همراهی خوبی کرد. کمک کردند و ما از عملکرد نفت راضی هستیم. خودش دارد کار می کند  و در برخی مواقع نیز ما از نفت منابعی گرفتیم و پروژه هایی را اجرایی کردیم .

انتهای پیام

نظرات کاربران

تازه های سایت

پربازدیدها