به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب،امروزه با گسترش زندگی شهرنشینی و توسعه تکنولوژی آمار اختلالات روحی و روانی روز به روز در حال افزایش است؛ بنابراین در دنیای پرهیاهوی امروز همه افراد در جستجوی راهی برای رسیدن به آرامش هستند که یکی از راههای به دست آوردن آرامش استفاده از گیاهان دارویی است.
بابونه گیاهی گلدار و جزء خانواده آفتابگردان است و منبع مواد معدنی و مواد مغذی مثل فلاونوئید، گلیکوسید، اسید والریک، اسید سلیاک، تانین، مس، پتاسیم، روی، آهن، فسفر، منگنز، ویتامینc و B1 است.بابونه به عنوان دهان شویه برای درمان بیماری های دهان مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد فعال موجود در بابونه کامازولین، فلاونوئید و کومارین هستند. یکی از خواص بابونه ضد تورم بودن آن است که بابونه را برای روماتیسم، آرتروز و دیگر تورم های درناک عالی می سازد. مصرف بابونه برای تسکین تب، گلو درد، خارش گلو و درد آن بخاطر سرماخوردگی و حساسیت ها عالی است.
با مصرف چای بابونه تولید گلبول های سفید خون افزایش می یابد و به همین دلیل است که می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. اگر سیستم ایمنی بدن ضعیف شود شما سرما می خورید و تب می کنید. نوشیدن چای بابونه می تواند این علایم را کاهش دهد. نوشیدن چای بابونه ترکیبات آنتی باکتری را در بدن تقویت می کند. به همین دلیل است که مصرف منظم چای بابونه می تواند سرماخوردگی را درمان کند.
گفته شده است که یکی شگفت انگیزترین خواص بابونه سلامت قلب است. مصرف منظم فلاونوئید ها در غذا خطر مرگ و میر بر اثر بیماری های قلبی در افراد مسن را کاهش می دهد. از آنجا که پس از مصرف بابونه تغییرات همودینامیک در بدن مشاهده نمی شود و عوارض جانبی به همراه ندارد به همین دلیل سلامت قلب را بهبود می بخشد و از بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند.
پژوهش ها نشان داده اند که بابونه قند خون و دیابت را بهبود می بخشد و سطوح قند خون را کاهش می دهند، گلیکوژن موجود در کبد را افزایش داده و مانع از ورود سوربیتول به گلبول های خونی قرمز می شود. ویژگی دارویی عصاره بابونه مستقل از ترشح انسولین می باشد و پژوهش ها نشان می دهند که تاثیر بابونه روی سلول های بتا در پانکراس استرس مرتبط به افزایش قند خون در بدن را کاهش می دهد. بطور کلی مصرف بابونه باعث کنترل بیماری دیابت می شود.
چند پژوهش تاثیر بابونه در پیشگیری و درمان انواع سرطان ها را نشان داده اند. در بابونه دو ماده فعال وجود دارند که آن را در پیشگیری از سرطان ها موثر می سازند. مواد فعلا موجود در بابونه آنتی اسکیدانی به نام اپیجنین و روغن های ضروری می باشند. این آنتی اکسیدان نقش مهمی در پیشگیری از رشد سلول های سرطانی دارد. بطور کلی مصرف بابونه در پیشگیری از سرطان هایی مثل سرطان پروستات و سرطان سینه عالی می باشد. آنتی اکسیدان موجود در بابونه به تنظیم هورمون های بدن کمک می کند.
یکی از مشهورترین خواص بابونه همانند بادرنجبویه و کندر آرامبخش بودن آن است. از آنجا که بابونه دارای اپیجنین یکی از ترکیباتی که دارای خواص ضد اضطراب می باشد است مصرف آن برای بیمارانی که از اختلالات اضطراب بطور کلی رنج می برند مفید می باشد. این گیاه به عنوان داروی ضد استرس شناخته شده است و به آرام شدن اعصاب و کاهش اضطراب کمک می کند. بابونه به عنوان آرامبخش عمل کرده و نگرانی و استرس را کاهش می دهد.
یکی از مهمترین خواص بابونه حفظ سلامت دستگاه گوارش است. بابونه همانند پونه برای اختلالات مختلف دستگاه گوارش شامل اختلال در هضم غذا، اسپاسم یا کولیک، درد شکم، نفخ، زخم معده می باشند مورد استفاده قرار می گیرد. بابونه همچنین به دفع گاز معده، تسکین درد شکم و تسکین درد ماهیچه هایی که غذا را در روده حرکت می دهد مفید است. مصرف بابونه همچنین ترشح شیره معده را افزایش می دهد.
استفاده از چای بابونه و روغن آن برای درمان اختلالاتی مثل بی خوابی عالی است. از بابونه به عنوان داروی خواب آور یاد می شود. تاثیرات آرامبخش بابونه می تواند بدلیل وجود فلاونوئید و اپیجنین باشد که با گیرنده های بنزودیازپین موجود در ذهن ترکیب می شوند و خواب آرامی را به همراه می آورند. خواص بابونه که شامل ویژگی های ضد تشنج و ضد افسردگی می باشند باعث می شود بیماران مبتلا به ناراحتی های قلبی پس از نود دقیقه نوشیدن چای بابونه به خوابی عمیق بروند.
در پایان باید گفت که استان کهگیلویه و بویراحمد؛ گنجینهای ارزشمند از گونههای گیاهان دارویی به شمار می رود درحالی که یک درصد مساحت کشور را داراست، اما 30 درصد گیاهان دارویی متعلق به این استان است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران